1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABD Senatosu, Rick Perry'nin Enerji Bakanlığını onayladı

ABD Senatosu, Rick Perry'nin Enerji Bakanlığını onayladı

Enerji Günlüğü – ABD Senatosu, üç dönem Texas Valiliği yapan Rick Perry'nin Enerji Bakanlığı görevini onayladı.Başkanlık seçimlerini kazanan Donald...

ABD Senatosu, Rick Perry'nin Enerji Bakanlığını onayladı

Enerji Günlüğü – ABD Senatosu, üç dönem Texas Valiliği yapan Rick Perry'nin Enerji Bakanlığı görevini onayladı.

Başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump hükümetinde önemli mevkilerden biri daha kesinleşti. ABD Senatosu, dün yapılan oylamada eski Teksas Valisi Rick Perry'nin Enerji Bakanlığı adaylığını 37 hayır oyuna karşı 62 evet oyuyla onayladı. 

Cumhuriyetçi Perry, 2012 senesinde başkanlık için yarışırken ülkede Enerji Bakanlığını kaldırmak istediğini söylemişti. Yine iklim değişikliği konusunda bilim adamlarının bilimsel verileri değiştirerek finansal kazanç sağladıklarını iddia etmişti. Perry daha sonra bu söylemlerini değiştirerek, ABD'nin nükleer stoklarını koruma sözünü defalarca tekrarlarken, iklim değişikliği konusunda çalışanlar da dahil federal bilim insanlarına güveneceğini söylemişti. Perry ayrıca Amerikan enerjisini petrol, gaz, nükleer, yenilenebilir enerji gibi tüm alanlarda geliştirmek için çalışacağını da kaydetmişti. İklim değişikliğiyle ilgili daha önceki tutumunu da yumuşatarak bir kısmının insanlardan kaynaklandığını ifade etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler