1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol Ofisi Vitol'un oldu!

Petrol Ofisi Vitol'un oldu!

Enerji Günlüğü – OMV Petrol Ofisi hisselerinin tamamı 1 milyar 368 milyon Euro'ya Hollandalı Vitol Grup şirketlerinden VIP Turkey Enerji A.Ş.'ye satıldı.Avusturya...

Petrol Ofisi Vitol'un oldu!

Enerji Günlüğü – OMV Petrol Ofisi hisselerinin tamamı 1 milyar 368 milyon Euro'ya Hollandalı Vitol Grup şirketlerinden VIP Turkey Enerji A.Ş.'ye satıldı.

Avusturya merkezli enerji şirketi OMV yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye'de sahip olduğu OMV Petrol Ofisi'ndeki yüzde 97 oranındaki hisselerinin tamamının satılması için Hollandalı Vitol Investment Partnership ltd'nin bağlı ortaklığı olan VIP Turkey Enerji AŞ ile anlaşmaya vardığını duyurdu.

Açıklamada satın alma işleminin en geç 2017'nin üçüncü çeyreği içinde tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

OMV CEO'su Rainer Seele, Petrol Ofisi'ni OMV Gruop'un değer zincirine katma yönlü ilk planın gerçekleşmediğini belirterek, satış kararının doğru olduğunu ve işbirliği stratejilerini hayata geçirebilmek için gerekli bir adım olduğunu kaydetti. 

Böylece OMV, Petrol Ofisi’ndeki hisselerini satarak Türkiye pazarından çekilecek. Şirket Türkiye'de 1785 akaryakıt istasyonu ile en büyük perakende satış ağına sahipti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler