1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. GE, su ve işleme teknolojileri birimini sattı

GE, su ve işleme teknolojileri birimini sattı

Enerji Günlüğü - GE, su arıtma ve atık su için ekipman, kimyasal ve hizmet sunan GE Water'ı Fransız Suez SA ve Kadana'nın en büyük emeklilik fonuna sattı.Amerikan...

GE, su ve işleme teknolojileri birimini sattı

Enerji Günlüğü - GE, su arıtma ve atık su için ekipman, kimyasal ve hizmet sunan GE Water'ı Fransız Suez SA ve Kadana'nın en büyük emeklilik fonuna sattı.

Amerikan enerji şirketi General Electric (GE), su ve işleme teknolojileri faaliyetlerini yürüten bağlı ortaklığı GE Water'ı Fransız Suez SA ve Kadana'nın en büyük emeklilik fonu Caisse de dépôt et placement du Québec'e satmak için anlaşmaya vardığını bildirdi.

Anlaşmaya göre, GE Water'in yüzde 70'ini Suez SA alacak. Suez bunun için 3.2 milyar euro öndeme yapacak. Kanada'nen en büyük emeklilik fonu Caisse de dépôt et placement du Québec ise yüzde 30 pay için 700 milyon dolar ödeyecek. Ortaklık çalışmalarını Suez adı altında yürütecek.

Suez satın almayla yiyecek ve içecek, petrol ve gaz, enerji, madencilik, ilaçlar ve mikro-elektronik gibi dünyanın en büyük endüstrilerine girecek ve Exxon-Mobil, Total, Shell, BASF, Nestle, Cargill, Intel, Samsung ve Pfizer gibi büyük şirketlere ürün ve hizmet sağlayacak. 

Su kaynaklarının yönetimine ve optimizasyonuna yardım etmek üzere Belediyelere çözüm (kimyasal ve ekipman) seti ve hizmetleri (satış sonrası destek) sunan GE Water'in 130 ülkede 7.500 çalışanı bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler