1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Eskişehir'de jeotermal kaynak aranacak

Eskişehir'de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Noran Petrol, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde jeotermal kaynak aramak için yedi adet sondaj kuyusu açacak. Noran Petrol Gıda İnş....

Eskişehir'de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Noran Petrol, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde jeotermal kaynak aramak için yedi adet sondaj kuyusu açacak. 

Noran Petrol Gıda İnş. Tar. Hayv. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Eskişehir ili, Sivrihisar ilçesi, Ortaklar Mahallesi mevkiinde 2017/6 Arama Ruhsat nolu hazine arazileri ve tapulu şahıs arazileri içerisinde içerisinde 2816 hektarlık alanda “Jeotermal Kaynak Arama Sondajları” projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. 

835.000,00 TL bedelli proje kapsamında sondaj faaliyetleri gerçekleştirilecek, üretim söz konusu olmayacak. Sondajlardan elde edilecek sıcaklık ve debi değerlerine göre üretim kuyusunun teknolojik seracılık veya elektrik üretimi yatırımı yapılacak. Her sondaj için 5 gün ve günde 10 saat çalışma yapılması planlanıyor.

Proje alanı, Eskişehir ilinin kuş uçuşu 100 km güneydoğusunda, Sivrihisar ilçesinin kuş uçuşu 25 km kuzeydoğusunda yer alıyor.  Proje sahasına en yakın 2.000 metre mesafede yer alan Ortaklar Mahallesi bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler