1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türkiye Akdeniz'de sondaj çalışmalarına başlayacak

Türkiye Akdeniz'de sondaj çalışmalarına başlayacak

Enerji Günlüğü - Maden Tetkik ve Arama (MTA) gemisi Akdeniz sularında petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına başlayacak. Türkiye, enerji alanında...

Türkiye Akdeniz'de sondaj çalışmalarına başlayacak

Enerji Günlüğü - Maden Tetkik ve Arama (MTA) gemisi Akdeniz sularında petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına başlayacak. 

Türkiye, enerji alanında kısa, orta ve uzun vadede bölgeyi, hatta tüm Ortadoğu’yu etkileyebilecek sonuçlar doğurabilecek bir adım atmaya hazırlanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Akdeniz'de sondaj için önemli bir hamlemiz olacak. MTA gemisi çalışmaya başlıyor” açıklamasını yaptı.

Birinci sismik arama gemisi Barbaros Hayrettin’den sonra ikinci gemi ile Akdeniz ve Karadeniz sularında daha aktif iki ve üç boyutlu sismik çalışmalarla arama faaliyet sürecinin başlatılacağını kaydeden Albayrak, dünyadaki petrol ve doğalgazın yüzde 60’ından fazlasının Türkiye’nin yakın çevresindeki bölgede bulunduğuna dikkat çekti. 

MTA'NIN HAMLESİ TÜRKİYE'nİN BY-PASS EDİLMESİNİ ÖNLER

Uzmanlar, MTA'nın yapacağı çalışmaların kısa, orta ve uzun vadede ciddi yansımaları olacağı görüşünde. Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türkiye’nin gerek MTA hamlesinin gerek uluslararası arenada daha üst perdeden enerji denklemine girmesinin son derece olumlu olduğunu, bunların Türkiye’nin by-pass edilmesinin de önüne geçtiğini kaydetti. 

Türkiye, Güney Kıbrıs'ın düzenleyeceği üçüncü tur doğalgaz ihalesi kapsamında ihale edilecek 6 numaralı sahanın önemli bir bölümünün ülkemizin kıta sahanlığı sınırları içerisinde yer aldığını açıklayıp, ürkiye’nin kıta sahanlığındaki hak ve menfaatlerini korumak için her türlü tedbiri alacağı uyarısını yapmıştı.

TÜRKİYE'DEN G.KIBRIS'A DOĞALGAZ İHALE UYARISI

 

Önceki ve Sonraki Haberler