1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Burdur’da güneş enerjisi çalıştayı

Burdur’da güneş enerjisi çalıştayı

Enerji Günlüğü - Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde Güneş Enerjisi Sektör Çalıştayı yapılacak. Güneş enerjisi konusundaki durum değerlendirmesi...

Burdur’da güneş enerjisi çalıştayı

Enerji Günlüğü - Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde Güneş Enerjisi Sektör Çalıştayı yapılacak. 

Güneş enerjisi konusundaki durum değerlendirmesi ve fırsatlar, Burdur’da düzenlenecek bir toplantıda ele alınacak. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Burdur Gelişim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenecek Güneş Enerjisi Sektör Çalıştayı 22 Mart 2017 tarihinde yapılacak. 

Üniversitenin İstiklal Yerleşkesinde gerçekleştirilecek sempozyumda ağırlıklı olarak sulama kooperatiflerinin güneş enerjisinden yararlanmasını sağlayacak projeler, kamuda solar çözümler ve çatı projeleri ele alınacak. 

Sempozyumda, Uluslararası Güneş Enerisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER, Türk Standartları Enstitüsü, İller Bankası, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı temsilcileri izleyicileri bilgilendirecek. 

Aslen Burdurlu olan Enerji Günlüğü Köşe Yazarı Hasan Yiğit de, Teke Bölgesi’nde güneş enerjisi fırsatlarıyla ilgili özel bir sunum yapacak. Hasan Yiğit bu çerçevede, 2015 yıllında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı’ndan hibe kazanan Burdur’un Çeltikçi ilçesindeki S.S.Kuzköy Sulama Kooperatifi deneyimini aktaracak. 

GÜNDER’in yeni seçilen Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Kaleli ile Yönetim Kurulu Üyeleri Tarık Sarvan, Artun İstepan Şapciyan ve yedek üyeler Tevfik Akkaş ile Nedret Ünlü de sunumları ile çalıştaya katkı sağlayacak. 

GENSED Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Karaca da Çalıştay katılımcıları arasında yer alacak. 

Enerji Günlüğü / Antalya-Burdur

Önceki ve Sonraki Haberler