1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleer mühendislikte Türk-Fransız ortaklığı

Nükleer mühendislikte Türk-Fransız ortaklığı

Enerji Günlüğü - Fransa merkezli nükleer mühendislik şirketi Assystem, Türkiye’de kurulan nükleer saha mühendislik firması Envy’yi satın aldı.Sinop...

Nükleer mühendislikte Türk-Fransız ortaklığı

Enerji Günlüğü - Fransa merkezli nükleer mühendislik şirketi Assystem, Türkiye’de kurulan nükleer saha mühendislik firması Envy’yi satın aldı.

Sinop ve Akkuyu nükleer santrallerinin saha mühendisliği çalışmalarını yürüten Türkiye’nin bu alandaki ilk firması unvanına sahip Envy’ye, Fransız ortak geldi. Dünyada nükleer mühendislik hizmetleri üreten ikinci büyük firma olarak bilinen Assystem, Envy’nin yüzde 51 hissesini aldı. Assystem-Envy ortaklığı, Türkiye ve bölge pazarındaki fırsatları değerlendirmek amacıyla hayata geçirildi.

Envy İş Geliştirme Direktörü Alper Yahşi, mevcut güçlerini Assystem ile birlikte uluslararası arenaya taşımak için bu iş birliğine gittiklerini söyledi. Assystem’in global alandaki bilgi ve birikimlerini bu ortaklık yoluyla Türkiye’ye aktarmanın yolunu açtıklarına dikkat çeken Alper Yahşi, “Artık Avrupa dahil olmak üzere hizmetlerimizi yurt dışında da sunabilme imkanına sahibiz, Türkiye’deki projelerdeyse çok ileri aşamalarda yer alabiliyoruz” dedi.

Assystem ET&I Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Branche ise bu işbirliğinden son derece memnun olduklarını ifade ederek, Türkiye’nin nükleer programını destekleyen en büyük nükleer mühendislik şirketi olmayı hedeflediklerini bildirdi. Branche, dijital teknolojiler, güvenlik ve siber güvenlik konularında da Türkiye’nin önde gelen mühendislik şirketlerinden birinin oluşmasını sağlamak istediklerini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler