1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Dicle Elektrik’ten kuş kurtarma operasyonu!

Dicle Elektrik’ten kuş kurtarma operasyonu!

Enerji Günlüğü -  Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde konduğu elektrik direğinde ayağına dolanan ip nedeniyle asılı kalan kumru Dicle EDAŞ...

Dicle Elektrik’ten kuş kurtarma operasyonu!

Enerji Günlüğü -  Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde konduğu elektrik direğinde ayağına dolanan ip nedeniyle asılı kalan kumru Dicle EDAŞ ekibi tarafından kurtarıldı.

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürlüğü'nden bir ekip, Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde Yunus Emre mahallesinde konduğu elektrik direğinde ayağına dolanan ip nedeniyle asılı kalan kumru kurtarıldı.

Halk arasında ‘Yusuf Tutan’ olarak da bilinen bir kumrunun çırpındıkça Çırpındıkça ayağındaki ip tellere dolanan kuşu görenler, durumu ilgililere iletti. Kuşun asılı kaldığı yer elektrik direği olunca, Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürlüğü’ndeki bir sepetli kamyonet zaman geçirmeden olay yerine gitti. Ekipler önce kuşun asılı kaldığı direkteki elektrik enerjisini kestiler. Ardından da görevliler araç vasıtası ile buraya çıktı ve saatlerdir asılı vaziyette bekleyen kumruyu kurtardılar.

Mutlak bir ölümden duyarlı vatandaşlar ve Dicle Elektrik sayesinde kurtulan kuşun ayağına dolanan ip de kesildikten sonra yeniden doğaya salındı.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler