1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ukrayna'da olağanüstü enerji önlemleri bir ay daha sürecek

Ukrayna'da olağanüstü enerji önlemleri bir ay daha sürecek

Enerji Günlüğü - Ukrayna’da yaşanan kömür sevkiyatı krizi sonrası elektrikte olağanüstü önlemler bir ay daha devam edecek. Ukrayna Bakanlar Kurulu,...

Ukrayna'da olağanüstü enerji önlemleri bir ay daha sürecek

Enerji Günlüğü - Ukrayna’da yaşanan kömür sevkiyatı krizi sonrası elektrikte olağanüstü önlemler bir ay daha devam edecek. 

Ukrayna Bakanlar Kurulu, elektrik enerjisi piyasasında geçici olarak olağanüstü önlemlerin uygulanmasına ilişkin kararı bir ay uzatma kararı aldı. Böylece sanayi şirketlerinin çalışma saatlerinin yeniden gözden geçirilmesi ve Harkiv, Dnipropetrovsk, Kiev, Çernigiv, Zaporijya, Sumı ve Çerkassı bölgeleri olmak üzere Ukrayna’nın 7 bölgesinde günün en yoğun saatlerinde bölgesel olarak elektrik kesintileri uygulamaları bir ay daha devam edecek. 

Ukrayna Enerji ve Kömür Sanayi Bakanı İgor Nasalik, olağanüstü önlemlerin uygulanmasına rağmen Ukrayna Birleşik Enerji Sistemi’nin normal modda çalıştığını, tüketimde sınırlama veya kesintilerin yaşanmadığını bildirdi.

Ukrayna'da 15 Şubat'ta ülkenin doğusunda tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden bölgelerden kömür sevkiyatının engellenmesi sonrası yaşanan aksaklıklar nedeniyle, Harkov, Denepropetrovsk, Kiev, Çernigov, Zaporoje, Çerkassı ve Summı illerinde bazı bölgelerde geçici elektrik kesintilerinin başlatılmasına karar verilmişti. 

UKRAYNA'DA ENERJİDE OHAL DÖNEMİ!

Önceki ve Sonraki Haberler