1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Karakeçili I HES halkın görüşünde

Karakeçili I HES halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Hatko Enerji'nin Amasya ve Tokat il sınırları içindeki 7,24 MW'lık Karakeçili-1 Regülatörü ve HES projesi on günlüğüne halkın...

Karakeçili I HES halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Hatko Enerji'nin Amasya ve Tokat il sınırları içindeki 7,24 MW'lık Karakeçili-1 Regülatörü ve HES projesi on günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Hatko Enerji Elektrik Üretim ve inşaat A.Ş. tarafından Amasya merkez Albayrak, Hasabdal ve İbecik köyleri ile Tokat ili Turhal ilçesi Hacılar, Hasanlı ve Samurçay köylerinde kurulması planlanan 7,24 MW'lık Karakeçili-1 Regülatörü ve HES projesi için hazırlanan ve nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açıldı. 

Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde AMASYA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek.

47.485.778,82 TL bedelli proje kapsamında yılda ortalama 30.62 Gwh elektrik üretilmesi ve elektriğin ünite transformatörleri vasıtası ile 34.5 kV gerilim seviyesine yükseltildikten sonra 34.5 kV kapalı şalt donanımına aktarılıp, yaklaşık 12 km uzunluğunda 34.5 kV olarak Turhal TM’ye bağlanması planlanıyor.

KARAKEÇİLİ I HES İÇİN İDK TOPLANTISI

Önceki ve Sonraki Haberler