1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Türkiye’nin enerji görünümü

Türkiye’nin enerji görünümü

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin enerji görünümü ve geleceği, Ankara’da ODTÜ Mezunlar Derneği ‘nde konuşulacak. Orta Doğu Teknik Üniversite...

Türkiye’nin enerji görünümü

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin enerji görünümü ve geleceği, Ankara’da ODTÜ Mezunlar Derneği ‘nde konuşulacak. 

Orta Doğu Teknik Üniversite (ODTÜ) Mezunları Derneği Enerji Komisyonu tarafından düzenlenen “Türkiye Enerjide Nereye Gidiyor? Türkiye Enerji Görünümü Mart 2017” başlıklı panel 25 Mart 2017 Cumartesi günü saat 13.30-16.30’da Ankara ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Salonu’nda gerçekleştirilecek. Murat Erkilet tarafından yönetilecek panelde Oğuz Türkyılmaz, Yusuf Bayrak ve Orhan Aytaç ise konuşmacı olarak yer alacak.

Panele ilişkin yapılan açıklamaya göre etkinliğin arka planında, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubunda yapılan çalışmaların; ODTÜ Mezunlar Derneği Enerji Komisyonuna da taşınması ve karşılıklı bir etkileşimle sürdürülmesi bulunuyor.

2013'den bu yana, aynı tema ile düzenlenen söz konusu panelin, 25 Mart 2017 tarihli oturumunda, Türkiye'nin birincil enerji tüketimi, enerjide dışa bağımlılık ve elektrik enerjisi üretiminin durumu hakkında bilgiler verilecek. 

Panelde ayrıca yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı bir sistemin nasıl kurulabileceği üzerinde durulacak. Toplantıda yenilenebilir enerji kaynakları konuşulurken kömürün elektrik üretiminde kullanılması, doğal gaz temini ve tüketim politikaları ile nükleer santrallar de ele alınacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler