1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kastamonu Entegre, gaz türbini kapasitesini arttıracak

Kastamonu Entegre, gaz türbini kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Kastamonu Entegre'nin Kastamonu'da bulunan MDF, MEP ve  tutkal üretimi yapılan tesisinde yer alan gaz türbininin kapasitesi arttırılacak.Kastamonu...

Kastamonu Entegre, gaz türbini kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Kastamonu Entegre'nin Kastamonu'da bulunan MDF, MEP ve  tutkal üretimi yapılan tesisinde yer alan gaz türbininin kapasitesi arttırılacak.

Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. tarafından Kastamonu İli, Merkez İlçesi, Halife Köyü, Gelindağı Mevkii, İnebolu yolu 18 km. Organize Sanayi Bölgesi, 114 ada, 14 parselde bulunan  doğalgaz enerjisini bir türbini motorunda yakarak jeneratörde elektrik üretimi yapan bir adet gaz türbinine bir adet daha eklenmesi planlanıyor. 

3.740.900 TL bedelli kapasite artış projesi ile tesiste mevcut olan 10,4 MWt/5,200 MWe ısıl güce sahip bir adet gaz türbini dışında kurulacak bir adet gaz türbininin ısıl gücü yaklaşık 30,65 MWt/10,868 MWe olacak. Kapasite artışı sonrası gaz türbinlerinin toplam ısıl gücü 41,05 MWt/16,068 MWe olacak.

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Entegre'nin Gaz Türbini Enerji Üretimi projesi ile ilgili “ÇED Gerekli Değildir” kararı verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler