1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Unit, İran yatırımlarını SK E&C ortaklığı ile kuracak

Unit, İran yatırımlarını SK E&C ortaklığı ile kuracak

Enerji Günlüğü - Belçika merkezli Unit International hisselerinin yüzde 30'u Güney Koreli SK Engineering & Construction şirketine satıldı. Yeni ortaklık...

Unit, İran yatırımlarını SK E&C ortaklığı ile kuracak

Enerji Günlüğü - Belçika merkezli Unit International hisselerinin yüzde 30'u Güney Koreli SK Engineering & Construction şirketine satıldı. Yeni ortaklık İran'da 3.6 milyar dolar değerinde enerji santrali yatırımı yapacak.

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Belçika merkezli Unit International Energy hisselerinin yüzde 30'unun enerji ve telekomünikasyon altyapıları ile bina çözümleri çalışmaları yürüten Güney Koreli SK Engineering & Construction şirketine satışı için Geçen hafta Cuma günü bir anlaşma imzaladı. 

İmzalanan anlaşma ile Güney Koreli SK Engineering & Construction sadece santral kurulum çalışmalarının ortağı olmayacak, aynı zamanda fonların arttırılması ve santrallerin işletilmesinde de ortak olacak. Güney Koreli SK Engineering & Construction, yüzde 30 hisse için yaklaşık 177 milyon dolar ödeme yapacağını açıkladı. 

İRAN'A 5 DOGALGAZ ÇEVRİM SANTRALİ KURULACAK

Yeni ortaklık  İran'ın Saveh, Zahedan, Sufian, Qasr-e Shirin ve Ahvaz bölgelerine doğal gaz kombine çevrim santralleri kurup işletmeyi planlıyor. İran'ın en büyük özel sektör yatırımı olacak olan santrallere 3.6 milyar dolar yatırım yapılacak. Santrallerin kurulum çalışmalarının 30 ay sürmesi ve 2020 yılının ikinci yarısında işletmeye hazır olması hedefleniyor.

Unit International, geçen yıl haziranda İran Enerji Bakanlığı ile yaklaşık 4,2 milyar dolarlık ve toplam kurulu gücü 6 bin 20 megavat olacak 7 ayrı doğalgaz kombine çevrim santrali kurma konusunda ön anlaşma imzalamıştı. Ancak anlaşmada yapılan son değişiklik ile şirketin kuracağı santral sayısı 5'e, toplam kurulu güç de 5 bin MW'a düşürüldü.

Türkiye'de de Tufanbeyli Santrali'nin inşaasını gerçekleştiren Güney Koreli SK Engineering & Construction şirketi, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü inşa edecek olan konsorsiyum içerisinde bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler