1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya petrol üretimini kısacak

Rusya petrol üretimini kısacak

Enerji Günlüğü - Rusya, ham petrol üretimini Nisan ayı sonuna kadar Ekim ayındaki üretim seviyesine göre günde 300 bin varil kısacağını açıkladI.Rusya...

Rusya petrol üretimini kısacak

Enerji Günlüğü - Rusya, ham petrol üretimini Nisan ayı sonuna kadar Ekim ayındaki üretim seviyesine göre günde 300 bin varil kısacağını açıkladI.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, OPEC ile yapılan üretimi kısma anlaşması çerçevesinde ham petrol üretimini Nisan ayı sonuna kadar Ekim ayındaki üretim seviyesine göre 300 bin varil/gün kısacaklarını ve Haziran sonuna kadar bu seviyede devam ettireceklerini söyledi. 

Üretimin kısılması anlaşmasının uzatılmasını konuşmak için çok erken olduğunu kaydeden Novak, Rusya'nın Mart ayı ortası itibariyle ham petrol üretimini 160 bin varil/gün kıstığını, Mart sonunda üretim kısıntısının 200 bin varil/güne ulaşacağını belirtti.

OPEC ÜYESİ OLMAYAN ÜLKELERİN ANLAŞMAYA UYUMU YÜZDE 64

OPEC ile birlikte üretimin kısılması anlaşmasına imza koyan OPEC üyesi olmayan üretici ülkelerin bu anlaşmaya uyumları Şubat ayında yüzde 64 oldu. Şubat ayında OPEC üyesi ülkelerin anlaşmaya uyumları ise yüzde 106 seviyesinde gerçekleşti.

Önceki ve Sonraki Haberler