1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Greeneco'nun JES kapasite artışı halkın görüşünde

Greeneco'nun JES kapasite artışı halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Greeneco Enerji'nin Denizli ve Aydın il sınırları içinde bulunan 25.6 MW'lık jeotermal santralinin kapasitesini iki kat arttırma projesi...

Greeneco'nun JES kapasite artışı halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Greeneco Enerji'nin Denizli ve Aydın il sınırları içinde bulunan 25.6 MW'lık jeotermal santralinin kapasitesini iki kat arttırma projesi ÇED Raporu on günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Greeneco Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin Denizli İli, Sarayköy İlçesi, Demirtaş Mevkii ve Aydın İli, Buharkent İlçesi, Savcıllı Mahallesi, Çubukdağı Mevkii sınırları içerisinde işlettiği Jeotermal Enerji Santrali’ nin kapasitesini 25.6 MW'dan 51.2 MW'a çıkarma projesi Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Aydın ve Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldı. 

İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulnuup, nihai kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirme Raporu hakkında görüş ve önerilerini bildirmek isteyenlerin bu süre içinde Aydın ve Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecekler.

Mevcut santralin tam kapasite ile çalışması durumunda yıllık 204.800.000 kWh elektrik üretiliyor.  Kapasite artırımı sonrasında yıllık toplam 409.600.000 kWh elektrik üretilmesi ve  154 kV/31,5 kV Sarayköy Trafo Merkezi (TM) OG Barası bağlantı noktasından enterkonnekte sisteme verilmesi planlanıyor.

GREENECO, JEOTERMAL SANTRALİNİN KAPASİTESİNİ İKİ KAT ARTTIRACAK

Önceki ve Sonraki Haberler