1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Park Elektrik, Konya Ilgın Elektrik'i satın alacak

Park Elektrik, Konya Ilgın Elektrik'i satın alacak

Enerji Günlüğü - Park Elektrik, Konya Ilgın Elektrik'i 150 milyon dolara satın alma kararı aldı.Park Elektrik Üretim Madencilik tarafından, Konya Ilgın...

Park Elektrik, Konya Ilgın Elektrik'i satın alacak

Enerji Günlüğü - Park Elektrik, Konya Ilgın Elektrik'i 150 milyon dolara satın alma kararı aldı.

Park Elektrik Üretim Madencilik tarafından, Konya Ilgın Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 150 milyon dolar karşılığında şirketin çoğunluk hisse sahibi Park Holding ve Turgay Ciner’den satın alınacağı ve böylece tüm hisselerin sahibi olunacağı duyuruldu.

Açıklamaya göre, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerinin tamamının onayıyla ve Yönetim Kurulu'nun oybirliğiyle verdiği bu karar, Genel Kurul'un onayına sunulacak.

Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş.'nin ortalama 2069 kcal/kg alt ısıl değere sahip toplam 138 milyon ton işletilebilir linyit cevheri sahası ruhsatı ile 500 MW kurulu güce sahip olacak akışkan yataklı kazan teknolojisi ile kurulacak olan Konya Ilgın termik santrali elektrik üretim/satış lisansı bulunuyor.

Şirketin madencilikten elektrik santraline faaliyetinin değişmiş olması azınlık hissedarlık için ayrılma hakkı doğuruyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler