1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hakkari Şırnak doğalgaz ihalesi Akmercan’ın

Hakkari Şırnak doğalgaz ihalesi Akmercan’ın

Enerji Günlüğü - Hakkari ve Şırnak il merkezleri ile Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinde doğalgaz dağıtımı için yapılan lisans ihalesinde...

Hakkari Şırnak doğalgaz ihalesi Akmercan’ın

Enerji Günlüğü - Hakkari ve Şırnak il merkezleri ile Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinde doğalgaz dağıtımı için yapılan lisans ihalesinde en düşük teklifi kilovatsaat başına 0,285 kuruşla AKMERCAN Limited Şirketi verdi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, Hakkari, Şırnak, Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi’de doğalgaz dağıtımı için düzenlenen lisans ihalesi bugün yapıldı. EPDK Başkan Yardımcısı Mehmet Ertürk’ün başkanlığında yapılan ihaleye 4 şirket teklif sunarken, bunlardan Fernas İnşaat AŞ’nin zarfından teşekkür mektubu çıktı. 

Şirketlerin birim hizmet ve amortisman bedellerinin bulunduğu ikinci zarfların açılmasının ardından, teklif sahibi AKMERCAN Turizm Taş. İnş. Güv. Sist. Tem. ve Gıda San. Dış Tic. Ltd. Şti., M.B.D. İnşaat San. Tur. Müh. ve Tic. Ltd. Şti. ve AKSA Doğalgaz Dağıtım AŞ temsilcileri açık eksiltmeye davet edildi.

Açık eksiltmenin birinci turuna, kapalı zarfla verilen kilovatsaat başına en düşük teklif olan 0,640 kuruşla başlandı. Birinci turda kilovatsaat başına 0,630 kuruş teklif verilmesinin ardından AKSA Doğalgaz Dağıtım AŞ ihaleden çekildi. 

Açık eksiltmenin 18. turunda AKMERCAN’dan kilovatsaat başına 0,285 kuruşluk teklif eldi. Bunun üzerine M.B.D. İnşaat da ihaleden çekildi. 

İHALELER TAMAM 

Hakkari ve Şırnak il merkezleriyle bazı ilçe merkezlerini kapsayan bu ihalenin de gerçekleştirilmesiyle, doğalgaz dağıtımında 81 il için gerçekleştirilen ihalelerin sonuncusu da tamamlanmış oldu. 

Türkiye’de 2002 yılı öncesinde Ankara, İstanbul, Eskişehir, Bursa, İzmit, Adapazarı bölgelerinde doğal gaz dağıtım faaliyetleri gerçekleştiriliyordu. EPDK tarafından bugüne kadar yapılan ihaleler sonucunda da 61 dağıtım bölgesi için lisans verildi. EPDK öncesi verilen 7 adet dağıtım lisansıyla birlikte halen 68 doğal gaz dağıtım lisansı yürürlükte. Bu lisanslar kapsamında, 76 ilde fiilen doğal gaz kullanılıyor. 

12.8 MİLYAR TL YATIRIM 

2016 yılı sonu itibarıyla doğal gaz dağıtım sektöründe konut ve sanayideki toplam abone sayısı 13 milyon. Gerçekleşen toplam yatırım tutarı 12,8 milyar TL, imalatı yapılan toplam çelik ve polietilen hat uzunluğu 114 bin km seviyesine ulaştı. 

Öte yandan, dün yapılan Artvin doğalgaz dağıtımı lisans ihalesinde şebeke yatırım bedeli için sıfır kuruş teklif eden iki oyuncu çıkmıştı. Bunun üzerine lisans yarışmasına, en yüksek lisans bedelini ödeyecek isteklinin tespiti için ileriki bir tarihte devam edilmesi kararlaştırılmıştı. 
Önceki ve Sonraki Haberler