1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Fransa yenilenebilirde öztüketim kurulumlarını arttıracak

Fransa yenilenebilirde öztüketim kurulumlarını arttıracak

Enerji Günlüğü - Fransa, ilk öztüketim odaklı ticari yenilenebilir enerji ve güneş enerjisi projelerinin kurulumu için bir ihale düzenleyecek.Fransa Enerji...

Fransa yenilenebilirde öztüketim kurulumlarını arttıracak

Enerji Günlüğü - Fransa, ilk öztüketim odaklı ticari yenilenebilir enerji ve güneş enerjisi projelerinin kurulumu için bir ihale düzenleyecek.

Fransa Enerji Düzenleme Kurumu (CRE), ilk öztüketim odaklı 100-500kW arası kapasitede toplamda 450 MW'lık ticari yenilenebilir enerji ve güneş enerjisi projelerinin kurulumu için bir ihale düzenleyeceğini duyurdu. 

Önümüzdeki 3 yılda yapılacak ihaleler zinciri kapsamında her biri 50 MW'lık 9 ayrı ihale yapılacak. İhalelerin ilk ayağı 27 Eylül 2017 tarihinde sonuçlandırılacak. İlk ayak için başvurular en geç 20 Mayıs 2017 tarihine kadar yapılabilecek. Güneşte sadece çatı veya otopark üstü kurulumları için ihale düzenlenecek.

ÖZTÜKETİMDE YÜZDE 50 ŞARTI

Projelerde üretilen elektriğin en az yarısının sistem sahibi tarafından tüketilmesi şartı bulunuyor. Proje sahipleri sistemde üretilen tüm elektriği kullanabilecekleri gibi elektriğin tamamını ya da üçte birini aynı bina sakinlerine satabilecekler.

Proje sahipleri kullanmadıkları elektriği Fransız elektrik dağıtım şirketi EDF'e 0.05 EUR/kWh bedel ile satacaklar. Eğer yüzde 50'den daha fazla satış yaparlarsa bu fiyat düşecek. Ayrıca, enerji kooperatifi-kitlesel fonlama yöntemi ile başvuran şirketler ek 0.03 EUR/kWh fazla ödeme ile 0.08 EUR/kWh üzerinden satış yapacak. 

İhale ile Fransa hükümeti önümüzdeki üç yıl içinde 450 MW yenilenebilir enerji kapasitesi kurulumunu hedefliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler