1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Turcas Denizli’de petrol arayacak

Turcas Denizli’de petrol arayacak

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol AŞ, jeotermal kaynak aramaları yaptığı Denizli il sınırları içindeki sahada petrol aramak amacıyla ruhsat talebinde...

Turcas Denizli’de petrol arayacak

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol AŞ, jeotermal kaynak aramaları yaptığı Denizli il sınırları içindeki sahada petrol aramak amacıyla ruhsat talebinde bulundu. 

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Turcas Petrol’ün, M22-a numaralı paftada bir adet petrol arama ruhsatı talebiyle başvurduğunu duyurdu. Turcas Petrol’den yapılan açıklamada da Şirket’in jeotermal alanında geliştirdiği arama-üretim bilgi birikimi ve tecrübesini kara sahalarında petrol arama faaliyetleriyle genişletmeyi hedeflediği belirtildi. Açıklamaya göre Turcas Petrol AŞ, Denizli il sınırları içinde daha önceden yapılmış jeoloji ve hidrojeoloji etütlerinin verilerinden yararlanarak jeofizik etütler gerçekleştirdiği M-22A paftasında petrol aramaları yapmak üzere Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden ruhsat talebinde bulundu. 

Ön değerlendirme süreci tamamlanan arama talebi ile ilgili olarak 90 günlük askı süresi başlatıldı. Süresi sonunda Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne sunulacak iş ve yatırım programının uygun bulunup arama ruhsatı verilmesi halinde yatırıma başlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler