1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Siirt'teki Mergi HES için halk toplantısı yapılacak

Siirt'teki Mergi HES için halk toplantısı yapılacak

Enerji Günlüğü - Tigris Enerji'nin Siirt'in Eruh ilçesinde Zarova Çayı üzerinde kurmayı planladığı 19,40 MW'lık Mergi HES için 24 Nisan'da Halkın...

Siirt'teki Mergi HES için halk toplantısı yapılacak

Enerji Günlüğü - Tigris Enerji'nin Siirt'in Eruh ilçesinde Zarova Çayı üzerinde kurmayı planladığı 19,40 MW'lık Mergi HES için 24 Nisan'da Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

Tigris Enerji Üretim A.Ş. tarafından Siirt İli, Eruh İlçesi, Bilgili ve Kuşdalı Köyü sınırları içerisinde Zarova Çayı üzerinde gerçekleştirilmesi planlanan, “Mergi Regülatörü ve HES (20,00 Mwm/19,40 Mwe), Kırma-Eleme Tesisi ve Hazır Beton Santrali Projesi'ne  ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 24/04/2017 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Siirt Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. 

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Siirt Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Mergi HES’de üretilen enerji toplam 24 000 kVA (6.3/34.5 kV) gücündeki trafo çıkışında düzenlenecek şalt panoları üzerinden iletilecektir. Mergi Regülatörü ve HES Projesi’nde üretilecek enerji, 477 MCM hatla yaklaşık 6,0 km mesafedeki Eruh Trafo Merkezi’ne bağlanacak.

SİİRT ZAROVA ÇAYI'NA 20 MW'LIK MERGİ HES KURULACAK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler