1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. MB Elektrik Kırklareli'de 30 MW'lık Yeni RES kuracak

MB Elektrik Kırklareli'de 30 MW'lık Yeni RES kuracak

Enerji Günlüğü - MB Elektrik, Kırklareli'de 30 MW'lık Yeni Rüzgar Enerjisi Santrali kuracak.MB Elektrik Üretim LTD. ŞTİ. tarafından Kırklareli ili, Merkez...

MB Elektrik Kırklareli'de 30 MW'lık Yeni RES kuracak

Enerji Günlüğü - MB Elektrik, Kırklareli'de 30 MW'lık Yeni Rüzgar Enerjisi Santrali kuracak.

MB Elektrik Üretim LTD. ŞTİ. tarafından Kırklareli ili, Merkez ilçesi, Dereköy, Karadere ve Şükrüpaşa Köyleri, Ahlatlar Keleme Mevkiinde “Yeni RES (30 MWm/30Mwe) Projesi” nin kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

60 milyon lira bedelli proje kapsamında 2.420,06 hektarlık alan içinde her biri 2 MW gücünde toplam 15 adet rüzgâr türbini kurulacak. Santralden yılda yaklaşık 91.987.500 kWh elektrik üretilmesi ve üretilen elektriğin Zeliha RES üzerinden Pınarhisar TM’ ye iletilmesi planlanıyor. 

Proje sahası Kırklareli İl merkezine kuş uçuşu yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunuyor. Yeni RES Projesi’ nin hazırlık döneminin 30 ay, inşaat ve montaj çalışmalarının da yine 30 ay olmak üzere toplam 60 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Söz konusu projenin işletme ömrü 49 yıl olarak planlanıyor.

Proje ilk başta Mahyadağ RES ismi ile oluşturulup ÇED Gerekli Değildir kararı verilmiş, ancak daha sonra proje sahası değiştirilmişti. Proje için açılan dava nedeniyle alınan mahkeme kararı nedeniyle yeniden ÇED Raporu hazırlanıp projenin isminde de değişikliğe gidildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler