1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleer güvenlik için Türk-Alman işbirliği

Nükleer güvenlik için Türk-Alman işbirliği

Enerji Günlüğü - Türkiye'de inşa edilmesi planlanan nükleer santrallerin standart ve mevzuatlara uygunluğu için Almanya merkezli değerlendirme kurumu TÜV...

Nükleer güvenlik için Türk-Alman işbirliği

Enerji Günlüğü - Türkiye'de inşa edilmesi planlanan nükleer santrallerin standart ve mevzuatlara uygunluğu için Almanya merkezli değerlendirme kurumu TÜV Nord ile Türk Loydu işbirliği yapacak.

Türkiye’nin ulusal uygunluk değerlendirme kuruluşu Türk Loydu, nükleer santrallerin güvenli kurulum ve işletmesi için oluşturulan nükleer standart ve mevzuatlara göre uygunluk değerlendirmesi ve eğitim hizmetleri gerçekleştirmek üzere, Almanya merkezli değerlendirme kurumu TÜV Nord ile iş birliği protokolü imzaladıklarını açıkladı. 

İmzalanan işbirliği protokolü ile Türkiye’de, inşa süreci devam eden Mersin Akkuyu ve proje çalışmaları devam eden Sinop nükleer santrallerinde gerekli uygunluk değerlendirmesi hizmetlerinin verilmesinin yanı sıra orta vadede var olan teknoloji, uzmanlık ve bilgi birikiminin ülkemize transferinin sağlanması ve yerlileştirilmesi amaçlanıyor.  

Önceki ve Sonraki Haberler