1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Boğaziçi Üniversitesi'nden Çinlilere yenilenebilir daveti

Boğaziçi Üniversitesi'nden Çinlilere yenilenebilir daveti

Enerji Günlüğü - Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, Çinli girişimcileri yenilenebilir enerji alanında çalışmak üzere üniversite...

Boğaziçi Üniversitesi'nden Çinlilere yenilenebilir daveti

Enerji Günlüğü - Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, Çinli girişimcileri yenilenebilir enerji alanında çalışmak üzere üniversite bünyesinde kurulacak Teknopark’a davet etti.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde en üst düzeydeki kadın siyasetçi olan Başbakan Yardımcısı Liu Yandong, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın ev sahipliğinde düzenlenen ’Türkiye’de Konfüçyüs Enstitüleri ve Sinoloji Çalışmaları Konferansı’na katıldı. Çin – Türkiye eğitim işbirliği çalışmalarının artırılması konusunun görüşüldüğü toplantıda Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, Çinli girişimcileri yenilenebilir enerji alanında çalışmak üzere üniversite bünyesinde kurulacak Teknopark’a davet etti.

Özkan, "Çin ile Türkiye arasındaki anlaşmalar çerçevesinde Ar-Ge çalışmaları yapmamız mümkün. Boğaziçi Üniversitesi’nde yenilenebilir enerji üzerine bir teknopark girişimi başlattık. 20 dönüm üzerinde olacak bu teknoparkta enerji konusunda ortak araştırmalar yapabiliriz. Çinli girişimcileri yenilenebilir enerji için Boğaziçi Üniversitesi’nde bu teknoparka davet ediyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler