1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikli araçların yakıt masrafı dörtte bir daha az

Elektrikli araçların yakıt masrafı dörtte bir daha az

Enerji Günlüğü - Elektrikli araçlar, orta sınıf bir benzinli ve motorinli aracın dörtte birinden daha az yakıt masrafıyla çalışıyor.Enerjisa Dağıtım...

Elektrikli araçların yakıt masrafı dörtte bir daha az

Enerji Günlüğü - Elektrikli araçlar, orta sınıf bir benzinli ve motorinli aracın dörtte birinden daha az yakıt masrafıyla çalışıyor.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü ve ELDER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Pınar, “Kritik Altyapıların Yönetimi Projesi'nin (KRİTA) önemli ayaklarından biri olacak elektrikli araçlarla ilgili 2014 yılında bir projeye başladıklarını belirterek, elektrikli araçların orta sınıf bir benzinli ve motorinli aracın harcadığı yakıtın dörtte birine, hatta daha altına karşılık gelen yakıt tükettiklerini kaydetti.

5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nda yaptığı konuşmada Pınar, “2014 yılında bu konuyla ilgili bir projeye başladık ve şirketin araç parkına 18 adet elektrikli BMW i3 otomobil ekleyerek iki yıl boyunca kullandık. Uygulama sonucunda elektrikli araçların 5-6 liralık enerjiyle 100 kilometre yol kat edebildiği ortaya çıktı. Bu rakam, orta sınıf bir benzinli ve motorinli aracın harcadığı yakıtın dörtte birine, hatta daha altına karşılık geliyor.” dedi.

İLK AKILLI ŞEHİR UYGULAMASI 2018 ORTASI TAMAMLANACAK

Pınar ayrıca, Enerjisa Dağıtım Şirketleri olarak Türkiye’deki ilk akıllı şehir uygulamasına “Kritik Altyapıların Yönetimi Projesi (KRİTA) ile Gaziantep’te başladıklarını anımsatarak, 3.6 milyon liraya mal olacak projenin Haziran 2018’de tamamlanacağını söyledi. 

 Akıllı şehirlerin insan hayatında yaratacağı farka dikkat çekerek mutlaka yerel ihtiyaç ve dinamiklere bakılarak bölge halkına özel olarak geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Pınar, Eurogia2020 Topluluğu’nda yönetim kurulu üyeliğine seçildiğini dile getirerek, önümüzdeki dönemde yurtdışındaki uygulamaların Türkiye’ye taşınacağını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler