1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Chevron, Kanada'da petrol kumu projesindeki payını satacak

Chevron, Kanada'da petrol kumu projesindeki payını satacak

Enerji Günlüğü - ABD'nin ikinci büyük petrol şirketi Chevron, Kanada'da Athabasca Petrol Kumu projejsinde bulunan yüzde 20 hissesini satmayı planlıyor. Shell'in...

Chevron, Kanada'da petrol kumu projesindeki payını satacak

Enerji Günlüğü - ABD'nin ikinci büyük petrol şirketi Chevron, Kanada'da Athabasca Petrol Kumu projejsinde bulunan yüzde 20 hissesini satmayı planlıyor. 

Shell'in ardından ABD'nin ikinci büyük petrol şirketi Chevron da Kanada Athabasca petrol kumu varlıklarını satmaya hazırlanıyor. Chevron'un, projedeki hisselerini 2,5 milyar dolar civarında bir bedelle satışı için yatırım bankaları ile görüştüğüne dair söylentiler dolaşıyor. 

Geçtiğimiz ay da Royal Dutch Shell, Kanada'daki petrol kumu projesindeki yüzde 50 hissesini Canadian Natural Resources'e 7.25 milyar dolar karşılığında satarak sadece yüzde 10 hisseyi elinde tutmuştu. 

Projede şu anda Shell'in yüzde 10, Chevron'un yüzde 20, Canadian Natural Resources'un yüzde 50, Marathon Oil Sands LP'nin yüzde 20 hissesi bulunuyor.

Chevron bu hafta Kanada'nın Batı Kanada bölgesindeki en batıdaki eyâleti British Columbia'daki akaryakıt istasyonlarını ve Burnaby refinerisini Kanadalı Parkland Fuel Corp. şirketine 1,1 milyar dolar karşılığında satmak için bir anlaşma imzaladıklarını duyurmuştu.

CHEVRON KANADA'DAKİ İSTASYONLARINI SATTI

 

Önceki ve Sonraki Haberler