1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. JCR AE Arma-Elektropanç’ın kredi notunu belirledi

JCR AE Arma-Elektropanç’ın kredi notunu belirledi

Enerji Günlüğü - JCR tarafından, AE Arma-Elektropanç’ın Uzun Vadeli Ulusal Notu A (Trk) ve Uzun Vadeli Uluslararası Yerel ve Yabancı Para not ve görünümleri...

JCR AE Arma-Elektropanç’ın kredi notunu belirledi

Enerji Günlüğü - JCR tarafından, AE Arma-Elektropanç’ın Uzun Vadeli Ulusal Notu A (Trk) ve Uzun Vadeli Uluslararası Yerel ve Yabancı Para not ve görünümleri ise "BBB-/Stabil" olarak belirtildi.

JCR-Eurasia Rating, yapılan periyodik gözden geçirme çalışmaları sonucunda AE Arma Elektropanç Elektromekanik Sanayi Mühendislik Taahhüt Ve Ticaret AŞ’nin ve ihraç ettiği tahvillere ilişkin nakit akımlarının Uzun Vadeli Kredi Notunu A (Trk) olarak belirledi. Şirketin notuna ilişkin görünümü ise Stabil olarak belirlendi. Diğer yandan JCR, AE Arma-Elektropanç’ın Uzun Vadeli Uluslararası Yerel ve Yabancı Para not ve görünümlerini "BBB-/Stabil" olarak teyit etti.

2001 yılında Türkiye’de kurulan AE Arma-Elektropanç, bugüne kadar çok amaçlı iş ve yerleşim yeri kompleksleri, eğitim ve ticari amaçlı yapılar, hastaneler, alışveriş merkezleri, turizm ve eğlence tesisleri, endüstriyel yapılar ve havalimanları gibi alanlarda elektrik, elektronik ve mekanik mühendisliği çözümlerine yönelik projeler gerçekleştirdi. Şirket, mevcut iştirak ve şube ağıyla Türkiye, Rusya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikler, Cezayir ve İngiltere’de kapsamlı teknik müteahhitlik hizmetlerini sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre AE Arma-Elektropanç 2016 yılında Engineering News Record (ENR) tarafından yayımlanan dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması listesinde 222. sıraya yükseldi.

JCR-Eurasia Rating, AE Arma-Elektropanç’ın finansal gücüne bağlı olarak uzun vadeli likidite veya öz kaynak temin edebilecek yeterli arzuya sahip olduğunun yanı sıra etkili operasyonel destek sunma istek ve deneyimine sahip olduğu kanaatine ulaştığını belirtti. Bu kapsamda, Şirketin Desteklenme Notu JCR Eurasia Rating notasyonu içerisinde (2) olarak belirlendi. Diğer yandan, AE Arma-Elektropanç’ın Ortaklardan Bağımsızlık notu B seviyesinden, yeterli düzeyi gösteren (AB) seviyesine yükseltildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler