1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İtalya'dan TAP'a yeniden vize

İtalya'dan TAP'a yeniden vize

Enerji Günlüğü -  İtalya'da mahkeme, TAP inşaatı sırasında zeytin ağaçlarının sökülmesi için yapılan çalışmaların durdurulması için verilmiş...

İtalya'dan TAP'a yeniden vize

Enerji Günlüğü -  İtalya'da mahkeme, TAP inşaatı sırasında zeytin ağaçlarının sökülmesi için yapılan çalışmaların durdurulması için verilmiş olan kararı iptal etti.

Hazar petrolünü Avrupa'ya taşırken İtalya topraklarından geçecek olan Trans Adriyatik Boru Hattı'nın (TAP) güzergahına yöre halkının tepkileri yılan hikayesine döndü. İtalya'da Lazio Bölge İdare Mahkemesi, Puglia Bölge Yönetiminin başvurusunu kabul ederek rotası üzerinde zeytin ağaçları bulunduğu gerekçesiyle TAP çalışmalarını durdurma kararını reddetti.

Böylece 6 Nisan tarihinde Apulia Bölge İdare Mahkemesi'nin Apulia Bölge Yönetiminin başvurusunu kabul ederek rotası üzerinde zeytin ağaçları bulunduğu gerekçesiyle TAP çalışmalarını durdurma kararı da iptal edildi.

Hazar petrolünü Avrupa'ya taşıyacak olan Güney Gaz Koridoru'nun son ayağı olan Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) , Yunanistan'dan Arnavutluk'a ve Adriyatik üzerinden İtalya'ya uzanacak ve 10 milyar metreküp gaz taşıma kapasitesine sahip olacak. 

TAP'A İTALYA'DA ZEYTİN AĞACI ENGELİ

 

Önceki ve Sonraki Haberler