1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Palgaz tahvil çıkaracak

Palgaz tahvil çıkaracak

Enerji Günlüğü - Palgaz yurt içi piyasalarda halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere  Türk Lirası cinsinden borçlanma kağıdı...

Palgaz tahvil çıkaracak

Enerji Günlüğü - Palgaz yurt içi piyasalarda halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere  Türk Lirası cinsinden borçlanma kağıdı çıkaracak.

Palgaz Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ, 21 Mart 2017 günü gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu toplantısında toplam 120 milyon TL tutara kadar tahvil çıkarma kararı aldı. Şirket, söz konusu tahvillerin Türk Lirası cinsinden ve yurtiçinde halka arz edilmeksizin borsa dışında nitelikli yatırımcılara ihraç edileceğini açıkladı.

Vadesinin 3 yılı geçmemesi kararlaştırılan tahvillerin muhtelif tertipler halinde düzenlenmesine karar verildi.

İhraç edilecek tahvillerin faiz oranı ise piyasada işlem gören ve TC Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İçi Borçlanma Senetlerinin getirileri veya Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ilan edilmiş olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) gösterge alınmak suretiyle belirlenecek.

Şirket, tahvil ihracı işleminde gerekli izinlerin alınması için yasal evraklar ikmal ederek Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Borsa İstanbul AŞ’ye müracaat edecek.

Hisselerinin yüzde 90'ı Palmet Enerji Grubuna ait olan Palgaz, şehiriçi doğalgaz dağıtımı (Gebze ve Erzurum), doğalgaz (LNG) ithalatı ve toptan satışı, elektrik üretimi ve ticareti alanlarında faaliyet gösteriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler