1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ExxonMobil'e Rusya için muafiyet yok

ExxonMobil'e Rusya için muafiyet yok

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Amerikan ExxonMobil'in Rusya karşıtı yaptırımlar nedeniyle yasaklanan petrol çıkarma çalışmaları...

ExxonMobil'e Rusya için muafiyet yok

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Amerikan ExxonMobil'in Rusya karşıtı yaptırımlar nedeniyle yasaklanan petrol çıkarma çalışmaları için muafiyet tanınmayacak.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Rus devlet petrol şirketi Rosneft'le ortak projelerine devam etmek için izin isteyen enerji şirketi ExxonMobil'in Rusya karşıtı yaptırımlardan muaf tutulmayacağını açıkladı.

Mnuchin, "Hazine Bakanlığı, Başkan Donald J. Trump'ın bilgisi dahilinde, Exxon da dahil olmak üzere Amerikan şirketlerine, Rusya karşıtı yaptırımlar ile yasaklanan petrol çıkarma çalışmaları için izin vermeyecek" dedi. 

Amerikan çok uluslu petrol ve doğal gaz şirketi ExxonMobile, Rosneft ile 2012 yılında imzaladığı milyar dolarlık iş birliği anlaşması, ABD'nin 2014'te, şirketlerin Rus petrol şirketleri ile birlikte çalışmasını yasaklayan yaptırım kararları almasıyla işlevini yitirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler