1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye'nin doğal gaz talebi düşecek

Türkiye'nin doğal gaz talebi düşecek

Enerji Günlüğü - Oxford Enerji Çalışmaları Enstitüsü (OIES), Türkiye'nin doğal gaz talebinin daha önce hedeflendiği şekilde artmayacağını açıkladı. Oxford...

Türkiye'nin doğal gaz talebi düşecek

Enerji Günlüğü - Oxford Enerji Çalışmaları Enstitüsü (OIES), Türkiye'nin doğal gaz talebinin daha önce hedeflendiği şekilde artmayacağını açıkladı. 

Oxford Enerji Çalışmaları Enstitüsü (OIES) tarafından yayınlanan rapora göre, Türkiye'nin doğal gaz talebi konusunda 2012'de BOTAŞ tarafından yapılan 2030'a kadar 81 milyar metreküp olacağı tahmini çok da mümkün değil. 

Türkiye'nin doğal gaz talebinin yakın gelecekte 60 milyar metreküpe bile ulaşmasının olası olmadığı belirtilen raporda, Türkiye'nin doğal gaz talebinin geçen yıl 2009'dan beri ilk kez düşerek 46 milyar metreküp olduğunu, bu yıl da talebin durgun olmasının beklendiği ifade edildi. 

OIES, Türkiye'nin daha çok hidro, kömür, linyit, rüzgar ve güneş enerjisi gibi yerli kaynaklara baktığını vurguladı. Rusya, İran, Azerbaycan'dan alınan gaza bağımlılığın hükümeti elektrikte doğal gaz payını düşürmeye ittiği kaydedilen raporda, "Hükümet, talepte daha fazla büyümeyi engellemek için katı önlemler almaya karar verdi" ifadesi yer aldı. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler