1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji kimliği bulunmayan evler alınıp satılamayacak!

Enerji kimliği bulunmayan evler alınıp satılamayacak!

Enerji Günlüğü - 2 Mayıs 2017 tarihinden sonra Enerji Kimlik Belgesi olmayan konutların kira, satış, abonelik gibi işlemleri yapılamayacak.Enerji Verimliliği...

Enerji kimliği bulunmayan evler alınıp satılamayacak!

Enerji Günlüğü - 2 Mayıs 2017 tarihinden sonra Enerji Kimlik Belgesi olmayan konutların kira, satış, abonelik gibi işlemleri yapılamayacak.

Enerji Verimliliği Kanunu çerçevesinde ev sahiplerine evlerine Enerji Kimlik Belgesi almaları için tanınan 10 yıllık süre, 2 Mayıs 2017 tarihinde sona eriyor. Bu tarihten sonra Enerji Kimlik Belgesi bulunmayan ev sahipleri herhangi bir işlem yapamayacaklar, evlerini kiralayamayacaklar, satışa çıkaramayacaklar. 

Bunun için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu konu için yetkilendirilen firmalardan gerekli belgelerin tamamlanması gerekiyor. Belge, https://www.enerjikimlikbelgesi.com/ adresinden form doldurularak alınabiliyor.

Mevcut binalar halihazırdaki ısı yalıtımı, pencerelerin ısı yalıtımı, ısıtma-soğutma ekipmanları verimi, aydınlatma armatürleri verimliliği gibi parametrelerine bağlı olarak A sınıfından G sınıfına kadar her sınıf Enerji Kimlik Belgesi alabiliyor. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler