1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kuzey Kore'de benzin sıkıntısı yaşanıyor

Kuzey Kore'de benzin sıkıntısı yaşanıyor

Enerji Günlüğü - Kuzey Kore'de hafta sonu yüzde 70 oranında zamlanan benzin, Pazartesi gününden bu yana kotaya tabi olarak satılıyor.Çin Uluslararası...

Kuzey Kore'de benzin sıkıntısı yaşanıyor

Enerji Günlüğü - Kuzey Kore'de hafta sonu yüzde 70 oranında zamlanan benzin, Pazartesi gününden bu yana kotaya tabi olarak satılıyor.

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, nükleer testler nedeniyle yaptırımlarla karşı karşıya kalan Kuzey Kore'de benzin sıkıntısı yaşanıyor. Benzinin  litre fiyatı hafta sonunda 70-80 sentten 1,25 dolara fırlayarak %70 oranında artarken, Pazartesiden bu yana kotaya tabi olarak veriliyor. 

Başkent Pyongyang'daki az sayıdaki benzin istasyonunda bile ilk kez kuyrukların oluştuğu belirtilen habere göre, benzin istasyonlarına artık takviye yapılmıyor. 

TEK MÜTTEFİK ÇİN BİLE TEHDİT EDİYOR

2009'dan beri dondurulmuş bulunan çok taraflı tartışmaların ABD, Japonya, Güney Kore taraflarının sözcüleri Kuzey Kore'yi atom ve füze programını durdurmaya çağırdı. Öte yandan Trump Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni bu ülkeye karşı daha sert önlemler almaya davet ediyor. En önemlisi de, büyük komşu ülke ve yegane müttefik Çin Kim'i baskıyı arttırmakla tehdit ediyor. Çin, eğer Kuzey Kore altıncı nükleer testini de yaparsa, benzin vanalarını tamamen kapatacak.

Önceki ve Sonraki Haberler