1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. EDF, Alman rüzgar pazarına girecek

EDF, Alman rüzgar pazarına girecek

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi EDF EN, Almanya'da bulunan eski bir rüzgar santralini satın alıp yeniden üretime geçirmeyi planlıyor. Fransız...

EDF, Alman rüzgar pazarına girecek

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi EDF EN, Almanya'da bulunan eski bir rüzgar santralini satın alıp yeniden üretime geçirmeyi planlıyor. 

Fransız enerji şirketi EDF EN Başkanı Antoine Cahuzac, Almanya'da bulunan eski Futuren Rüzgar Santrali'ni 350 milyon dolara bir yatırım fonu grubundan satın alıp yeniden üretime geçirmeyi planladıklarını ve böylece Almanya pazarına gireceklerini açıkladı. 

Yaklaşık 400 MW kapasiteye sahip olan Futuren RES, Almanya, Fransa, Fas ve İtalya'da bulunuyor. Santralin Fas'ta bulunan 50 MW'lık kısmı 1-1.5 yıl içinde modernize edilecek. Almanya'da ise santralin 140 MW'lık kısmı bulunuyor ve 3-4 yıl içinde yeniden üretime geçirilecek. 

EDF EN toplam 9.614 MW kurulu kapasiteye sahip. Bunun yüzde 88'i rüzgar ve yüzde 9'u da güneş kurulumlarından oluşuyor. Futuren RES şirkein Fransa'daki pazar payını yüzde 10'dan yüzde 12'ye çıkaracak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler