1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Keşan'a doğal gaz ulaştı

Keşan'a doğal gaz ulaştı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Grubu şirketlerinden GAZDAŞ, Edirne'nin Keşan ilçesinde doğal gaz arzına başladı. Trakya’daki yeni yatırım bölgelerinde...

Keşan'a doğal gaz ulaştı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Grubu şirketlerinden GAZDAŞ, Edirne'nin Keşan ilçesinde doğal gaz arzına başladı. 

Trakya’daki yeni yatırım bölgelerinde altyapı çalışmalarını sürdüren GAZDAŞ, Türkiye’nin hava kirliliği en yüksek bölgelerinden biri olarak gösterilen Edirne’nin Keşan ilçesine doğal gaz vermeye başladı.  

Doğal gaz yakma töreni ile birlikte Keşan’daki işletme ofisinin açılışını da gerçekleştiren GAZDAŞ, ilçede 26 bin tüketiciye doğal gaz sunmayı hedefliyor. İşletme ofisinde abone işlemleriyle ilgili hizmet sunmaya başlayan GAZDAŞ, ayrıca özel oluşturduğu 187 Acil Müdahale Ekibi ile birlikte ilçeye kesintisiz doğal gaz hizmetinin sunulmasını sağlayacak.

TRAKYA'DA 550 BİN ABONEYE ULAŞILACAK

2006 yılından bu yana Trakya bölgesinde doğal gaz dağıtım faaliyetinde bulunan GAZDAŞ, bugün itibariyle 300 bin abone sayısına bulunuyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde yapılacak 115 milyon dolarlık yatırımlarımla doğal gaz sunulan abone sayısının 550 bine ulaşması hedefleniyor.

EDİRNE'NİN HAVA KALİTESİ YÜZDE 60 ARTTI

GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, Keşan’da 300 km doğal gaz hattı tesis edilerek 62 bin nüfuslu ilçede 26 bin potansiyel aboneye oldukça kısa bir sürede doğal gaz arzına başladıklarını söyedi. Keşan’da 300 km doğal gaz hattı tesis edilerek 62 bin nüfuslu ilçede 26 bin potansiyel aboneye oldukça kısa bir sürede doğal gaz arzına başladıklarını kaydeden Akaslan şunları söyledi: 

“Doğal gaz gibi hava kirliliğini azaltan önemli bir yakıt sayesinde Keşanlılar temiz bir havaya kavuşmuş olacak. Trakya’nın hızla büyüyen sanayisi ve ekonomisine rağmen son 10 yıl içinde doğal gaz kullanımı sayesinde hava kalitesinde Edirne’de yüzde 60, Kırklareli’nde yüzde 65 iyileşme sağlanmış olması bunun en güzel kanıtı. Keşanlıların bu konuda gönlü rahat olsun."

 

Önceki ve Sonraki Haberler