1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Hindistan’da 2030’a kadar tüm araçlar elektrikli olacak

Hindistan’da 2030’a kadar tüm araçlar elektrikli olacak

Enerji Günlüğü - Hindistan Enerji Bakanı Piyush Goyal, 2030 yılına kadar ülkede satılan her bir otomobilin elektrikli olmasının planlanlandığını söyledi.Hindistan...

Hindistan’da 2030’a kadar tüm araçlar elektrikli olacak

Enerji Günlüğü - Hindistan Enerji Bakanı Piyush Goyal, 2030 yılına kadar ülkede satılan her bir otomobilin elektrikli olmasının planlanlandığını söyledi.

Hindistan Enerji Bakanı Piyush Goyal, Hindistan Sanayi Konfederasyonu Yıllık Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, hem yakıt ithalatının hem de araç kullanımının maliyetini azaltmak amacıyla 2030 yılına kadar ülkede satılan her bir otomobilin elektrikli olmasının planlanlandığını söyledi.

Goyal “Elektrikli araçları kendi kendine yetebilecek hale getireceğiz. 2030’a geldiğimizde ülkede tek bir benzinli ya da dizel aracın satılmamasını amaçlıyoruz.” dedi. Goyal, elektrikli araç endüstrisinin iki ya da üç yıl boyunca devlet desteğine ihtiyaç duyabileceğini de sözlerine ekledi.

Greenpeace tarafından yapılan bir araştırmaya göre Hindistan’da her yıl 2,3 milyon kişi, hava kirliliğine bağlı sebeplerden yaşamını yitiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler