1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GÜYAD’a yeni başkan: Cem Özkök

GÜYAD’a yeni başkan: Cem Özkök

Enerji Günlüğü - Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği’nin (GÜYAD) yeni başkanı Cem Özkök oldu. Güneş enerjisi ile ilgili farkındalığı...

GÜYAD’a yeni başkan: Cem Özkök

Enerji Günlüğü - Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği’nin (GÜYAD) yeni başkanı Cem Özkök oldu. 

Güneş enerjisi ile ilgili farkındalığı artırmak amacıyla 2016 yılında kurulan Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) 2 Mayıs 2017  tarihinde ilk olağan genel kurulunu yaptı. Toplantıda derneğin yeni yönetimi de belirlendi. Güriş, Enerjisa, Limak, Akfen ve T-Dinamik şirketlerinin temsilcilerinin yer aldığı yeni yönetim kurulu, Genel Başkanlık görevine Güriş İş Geliştirme Koordinatörü Cem Özkök’ü seçti. 

GÜYAD Başkanlığı görevini Limak Enerji CEO’su ve YK Üyesi Birol Ergüven’den devralan Cem Özkök “Türkiye güneş enerjisi açısından çok büyük bir potansiyele sahip. Yerli ve yenilenebilir bu enerji kaynağı ile ilgili potansiyelimizi harekete geçirmek istiyoruz. GES yatırımları ile ilgili maliyetler her geçen gün azalıyor” dedi. 

Türkiye’nin 2017 sonu itibariyle güneşte 2 bin MW kurulu gücü aşacağını ifade eden Özkök “2018 sonu itibariyle de 2 bin 500-3 bin MW civarında bir kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler