1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya, Türk Akımı'nın deniz inşaatına başladı

Rusya, Türk Akımı'nın deniz inşaatına başladı

Enerji Günlüğü - Rus gazını Karadeniz yoluyla Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşıyacak olan Türk Akımı doğalgaz boru hattının deniz kısmında boru döşeme...

Rusya, Türk Akımı'nın deniz inşaatına başladı

Enerji Günlüğü - Rus gazını Karadeniz yoluyla Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşıyacak olan Türk Akımı doğalgaz boru hattının deniz kısmında boru döşeme işlemleri başladı. 

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom başkanı Aleksey Miller, ,  Türk Akımı doğalgaz boru hattının deniz kısmında boru döşeme işlemlerine dün başladıklarını açıkladı. 

Projenin plana göre gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, 2019 yılının sonuna kadar Türkiye ve Avrupa tüketicilerinin Rus doğalgazının ihraç edileceği yeni güvenilir güzergahtan faydalanabilecekleri kaydedildi.

Boru hattının döşenmesi, boru hattının her iki deniz parçasının inşaatından sorumu müteahhit şirket Allseas'a ait Audacia gemisi tarafından gerçekleştiriliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta görüşmüş, görüşmenin hemen ardından da Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı doğalgaz boru hattı inşaa hazırlıklarını tamamladıklarını ve hattın deniz kısmında boru döşeme işlemlerine bir kaç gün içinde başlayabileceklerini açıklamıştı. 

TÜRK AKIMI'NIN DENİZ İNŞAATINA BAŞLANIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler