1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB'den ABD'ye iklim mücadelesi çağrısı

AB'den ABD'ye iklim mücadelesi çağrısı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, ABD'yi   BM'ye fon sağlamaya devam etmeye ve iklim değişikliği ile mücadeleye ilişkin global anlaşmaya bağlı...

AB'den ABD'ye iklim mücadelesi çağrısı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, ABD'yi   BM'ye fon sağlamaya devam etmeye ve iklim değişikliği ile mücadeleye ilişkin global anlaşmaya bağlı kalmaya çağırdı. 

İklim mücadelesini ciddiye almayan ve Birleşmiş Milletler kuruluşlarına sağlanan fonları azaltmak isteyen yeni başkan Donald Trump'a bir çağrı da Avrupa Birliği'nden geldi. AB,  ABD'yi Birleşmiş Milletler kuruluşlarına fon sağlamaya devam etmeye ve Paris İklim Anlaşması'na bağlı kalmaya çağırdı. 

ABD hali hazırda UNICEF, Dünya Gıda Programı ve UNHCR'nin en büyük katkı sağlayıcılarından biri. Bunun yanı sıra BM bütçesine yüzde 22'si seviyesinde, 5,4 milyar dolar katkı sağlıyor.

TRUMP PARİS ANLAŞMASI KARARINI G7 ZİRVESİNDE VERECEK

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer yaptığı açıklamada, Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan ABD'yi çekip çekmeme konusunda danışmanlarından görüş almaya devam ettiğini ve İtalya'daki G7 zirvesinden dönüşünde bir karar alacağını ifade etti. 

Dün de 15 trilyon dolar büyüklüğünde varlığı yöneten 214 ABDli yatırımcı, Başkan Donald Trump liderliğindeki ABD yönetimi başta olmak üzere tüm ülkelere iklim değişikliği ile mücadeleyi hedefleyen Paris Anlaşması'na uyulması konusunda bir mektupla çağrıda bulunmuşlardı.

214 YATIRIMCIDAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ÇAĞRISI

Önceki ve Sonraki Haberler