1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. BHP, adından Billiton'u çıkardı

BHP, adından Billiton'u çıkardı

Enerji Günlüğü – Dünyanın en büyük maden şirketi Avustralyalı BHP Billiton, kurumsal sadeleşme çalışmalarının bir parçası olarak ismini...

BHP, adından Billiton'u çıkardı

Enerji Günlüğü – Dünyanın en büyük maden şirketi Avustralyalı BHP Billiton, kurumsal sadeleşme çalışmalarının bir parçası olarak ismini değiştirerek tekrar BHP yaptı.

16 yıl önce birleşme yaparak dünyanın en büyük maden şirketini yaratan BHP Billiton, ismini değiştirerek tekrar BHP yaptı. Şirket adından Billiton'u çıkarmasını kurumsal yapısının daha basitleştirme girişiminin bir parçası olduğunu, bir asırdan daha fazla bir zaman önce Avustralya'da kuruluş özüne dönerek Broken Hill Proprietary adını kullanacağını açıkladı. 

YENİ İSİM İÇİN 7.4 MİLYON DOLARLIK REKLAM HARCAMASI

BHP Dış İlişkiler Başkanı Geoff Heally önerinin hissedar Elliott Management'ten geldiğini redetti ve bu çalışmanın 18 aydır devam ettiğini söyledi. Şirket kısa iamini tanıtmak için başlangıçta 10 milyon Avustralya Doları (7,4 milyon dolar) reklam kampanyası için ayırdı. 

BHP ve Güney Afrika madencilik şirketi Billiton'un 2001 yılında birleşmesi ile 38 milyar doalrlık bir şirket oluşturulmuştu. 5 ülkede faaliyet gösdteren şirket, Avustralya ve Londra'da borsaya kote durumda. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler