1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kömürde deniz ticareti artacak

Kömürde deniz ticareti artacak

Enerji Günlüğü - Deniz üzeri kömür ithalatının, Çin’deki üretimin artması ve Asya’daki güçlü talebin etkisiyle bu yıl 25 milyon ton artması...

Kömürde deniz ticareti artacak

Enerji Günlüğü - Deniz üzeri kömür ithalatının, Çin’deki üretimin artması ve Asya’daki güçlü talebin etkisiyle bu yıl 25 milyon ton artması bekleniyor.

Kömür piyasası aşırı kapasite işaretleri gösteriyor. Bali'deki Coaltrans Asia konferansında konuşan Noble Group emtia analisti Rodrigo Echeverri, "Deniz taşımacılığı piyasasının bu yıl 25 milyon ton büyüyerek 915 milyon tona ulaşması büyük ihtimal. Çin, Tayvan, Güney Kore ve Tayland'da hala sağlıklı talep varken, Hindistan talebi bu yıl düşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

ÇİN’İN KÖMÜR ÜRETİMİ VE İTHALATI ARTTI

Echeverri, Ocak-Nisan 2017'de Çin'in kömür ithalatı talebinin güçlü olmasına rağmen iç üretimin geçen birkaç hafta boyunca arttığına dikkat çekti. Çin'in kömür ve linyit ithalatı bir önceki yılın aynı dönemine göre Nisan'da % 32 artarak 24,8 milyon ton oldu. 

KÖMÜR ARZI YÜZDE 2.8 ARTACAK

Noble Group, bu yıl arzda % 2,8 artış tahmini ile küresel deniz taşımacılığı piyasasında aşırı arz işaretlerinin görülmeye başlandığını belirtti. Noble buna neden olarak geçen yıl kısıtlamalardan sonra Çin'de üretimin toparlanması, Endonezya gibi bazı kömür ihraç eden ülkelerde üretimin hızlanmasını gösterdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler