1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Westinghouse’ın nükleer çalışmalarına Georgia Power devam edecek

Westinghouse’ın nükleer çalışmalarına Georgia Power devam edecek

Enerji Günlüğü - Westinghouse’ın iflası nedeniyle kurmakta olduğu Vogtle Nükleer Santrali’nin genişletilmesi çalışmalarına Southern Nuclear ve Georgia...

Westinghouse’ın nükleer çalışmalarına Georgia Power devam edecek

Enerji Günlüğü - Westinghouse’ın iflası nedeniyle kurmakta olduğu Vogtle Nükleer Santrali’nin genişletilmesi çalışmalarına Southern Nuclear ve Georgia Power devam edecek.

Toshiba’nın Amerika’daki birimi olan Wwstinghouse Electric, Mart ayında iflasını açıklamasının ardından Vogtle Nükleer Santrali’nin genişletilmesi inşa ve tasarım çalışmalarını Amerikan Southern Şirketinin en büyük bağlı ortaklığı olan Georgia Power ile nükleer enerji kolu Southern Nuclear üstlenecek. 

Georgia Power yaptığı açıklamada, Westinghouse ile yaptıkları anlaşmanın proje yönetimi devri onaylarının alınması için 3 Haziran’a kadar uzatıldığını duyurdu. Şirket açıklamasında, milyarlarca dolar yatırım yapılan üç yıl geciken projede binlerce işçinin işinin tehlikede olduğunu belirtirken, projenin son olarak ne kadara malolacağı konusunda herhangi bir bilgi vermedi. Maliyet rakamlarının bu yaz netleşmesi bekleniyor. 

Georgia Power projede yüzde 46 hisseye sahip. Projede diğer hissedarlar ise Oglethorpe Power, MEAG Power and Dalton Utilities ile Georgia Kamu Hizmeti Komisyonu.

Önceki ve Sonraki Haberler