1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Tokat’ta fındık kabuğundan mangal kömürü üretilecek

Tokat’ta fındık kabuğundan mangal kömürü üretilecek

Enerji Günlüğü - Özkaral Kömürcülük, Tokat’ta fındık kabuğundan günde 3 ton mangal kömürü üretecek.Özkaral Kömürcülük Madencilik İnş. Nak....

Tokat’ta fındık kabuğundan mangal kömürü üretilecek

Enerji Günlüğü - Özkaral Kömürcülük, Tokat’ta fındık kabuğundan günde 3 ton mangal kömürü üretecek.

Özkaral Kömürcülük Madencilik İnş. Nak. Tarım San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Tokat İli, Merkez İlçesi, Bedestenlioğlu OSB Mevkii, 63 pafta 1028 ada 27 parselde, 3.040 m2 alanda Mangal Kömürü Üretim Tesisi kurulup işletilmesi planlanıyor. 

Mangal Kömürü üretimi için günde 9 ton fındıkkabuğu, ceviz kabuğu, kayısı çekirdeği, meşe talaşı, gürgen talaşı gibi tarımsal ve kırsal atıkların girişi işleme tabii tutulacak ve günde 3 ton mangal kömürü elde edilecek.

ÜRETİM ALTI AŞAMADA YAPILACAK

Tesise getirilecek fındıkkabuğu, ceviz kabuğu, kayısı çekirdeği, meşe talaşı, gürgen talaşı gibi tarımsal ve kırsal atıklar 0,75 KW gücündeki elekten geçirilerek içerisine karışan toprak, taş, çakıl gibi maddelerden ayrıştırılacak. Ardından, 7,5 KW gücü 400 kg/saat kapasitesindeki karbonlaştırma fırınında içindeki katrandan ayrıştırılan bu hammaddeler ısısı giderek artırılan yanma işlemi sonrası oluşan gazların devreye girmesiyle karbonlaştırma işlemi sonlandırılacak. Üçüncü aşama olarak da karbonlaşan hammadde 1,5 KW lik iki adet soğutucu konveyörler yardımıyla soğutulacak. Dördüncü aşamada kömürleşen hammadde 5,5 KW gücü 1,3 m çap ve 130 kg kapasiteli mikser yardımıyla toz haline getirilecek. Toz su ilave edilerek hamur kıvamına gelene kadar mikserlenecek. Beşinci aşamada hamur kıvamındaki hammadde 11 KW gücü 56r/dk kapasiteli preslerde briket mangal kömürü haline getirilecek. Altıncı aşamada briket mangal kömürü 7,5 KW ve 400 kg/saat kapasiteli fırında 15 dakikalık bir kurutma işlemine tabi tutulacak ve ürün hazır hale gelecek. Elde edilen malzeme stoklanacak buradan satışa sunulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler