1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yarı Türk Solitek güneş panelleri Türkiye'de!

Yarı Türk Solitek güneş panelleri Türkiye'de!

Enerji Günlüğü - Yüzde 50 Türk ortaklı Litvanya’da kurulu güneş paneli üreticisi Solitek ürünleri, Türkiye solar pazarına giriyor. Türkiye...

Yarı Türk Solitek güneş panelleri Türkiye'de!

Enerji Günlüğü - Yüzde 50 Türk ortaklı Litvanya’da kurulu güneş paneli üreticisi Solitek ürünleri, Türkiye solar pazarına giriyor. 

Türkiye yerli solar ekipmanları üretimi ve teknoloji geliştirme şartlı ilk YEKA ihalesini tamamlarken, yurt dışında güneş paneli üretenTürk ortaklı firmalar da pazara giriş yapıyor. 

Türkiye ve komşu ülkelerde yenilenebilir enerji sektöründe danışmanlık, projecilik, mühendislik, tedarik, montaj ve inşaat hizmetleri vermek üzere faaliyet gösteren İstanbul merkezli Conseco firması, son zamanlarda yoğun kurulum faaliyetleri nedeniyle tedarikinde sıkıntı yaşanan güneş panellerinin ithalatı için gözetim belgesi aldı. Conseco’nun yüzde 50 ortağı olduğu Litvanya’daki güneş panelleri üreticisi Solitek firmasının panelleri için alınan gözetim belgesi, 50 MW’lik bir kapasiteyi kapsıyor. 

Solitek firması, güneş panellerini hücreleri de dahil olmak üzere (ingot, wafer) kendi tesislerinde üretiyor. Türkiye’ye ithalatını yaptıkları Solitek marka güneş panellerinin garanti sürelerini 30 yıla uzatmayı başardıklarını ifade eden Conseco yetkilisi “30 yıl lineer performans garantisinin yanında 30 yıl sonunda yüzde 90’lık performans verim garantisi de sunuyoruz” dedi. Yetkili, 30 yıllık garanti süresinin cam ve cam bazlı ürünleri de kapsadığını ekledi.

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler