1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İsviçre halkı nükleere hayır dedi

İsviçre halkı nükleere hayır dedi

Enerji Günlüğü - İsviçre'de yapılan halk oylamasında halkın halkın yüzde 58,2’si yeni nükleer enerji santralleri kurulmasını yasaklayan yasaya Evet...

İsviçre halkı nükleere hayır dedi

Enerji Günlüğü - İsviçre'de yapılan halk oylamasında halkın halkın yüzde 58,2’si yeni nükleer enerji santralleri kurulmasını yasaklayan yasaya Evet dedi. 

İsviçre’de yapılan referandumda halkın yüzde 58,2’si nükleer enerji üretiminin sonlandırılması ve yenilenebilir enerjilerin desteklenmesi yönünde oy kullandı. Referandum ile kabul edilen ve 2018 yılında yürürlüğe girecek olan yasaya göre, yeni nükleer santrallerin inşa edilmesi yasaklanacak, otomobillerden salınan karbondioksit gazlar için daha düşük değerler getirilecek ve yenilenebilir enerjiler için ayrılan teşvik yardımları yükseltilecek.

İsviçre'de mevcut 5 nükleer santral, denetim makamları tarafından güvenli olarak sınıflandırıldıkları sürece çalışır halde kalacak. 

 İsviçre'de 2029 yılına kadar tüm santrallerin kapatılması Kasım ayında referanduma sunulmuş ancak bu öneri halk tarafından kabul görmemişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler