1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Mercedes Benz'e emisyon soruşturması

Mercedes Benz'e emisyon soruşturması

Enerji Günlüğü - Alman otomobil şirketi Mercedes Benz'e emisyon soruşturması başlatıldı. Soruşturma kapsamında şirketin Almanya'daki tesislerine operasyonlar...

Mercedes Benz'e emisyon soruşturması

Enerji Günlüğü - Alman otomobil şirketi Mercedes Benz'e emisyon soruşturması başlatıldı. Soruşturma kapsamında şirketin Almanya'daki tesislerine operasyonlar düzenlendi.

Stuttgart Savcılığı tarafından yürütülen emisyon skandalı kapsamında, dizel motora sahip binek otomobillerde egzoz gazı salınımının olası manipülasyonu iddiası ile ilgili Almanya’nın çeşitli bölgelerinde bulunan Daimler AG tesislerinde araştırma başlatıldı.

Polis ve savcılık tarafından yapılan açıklamada Baden-Württemberg, Berlin, Saksonya ve Aşağı Saksonya eyaletlerindeki Mercedes Benz tesislerinde 23 savcı ve 230 polisin katıldığı operasyonla emisyon değerlerinde oynama iddialarına ilişkin delil aranıyor.

Mercedes Benz Türk'den konuya ilişkin yapılan açıklamada tesislere yapılan operasyonlar doğrulanarak, "Konuyla ilgili ana şirketimiz Daimler AG, yetkililerle işbirliği içerisindedir. Bu süreçte Daimler AG, resmi merciler tarafından talep edilen tüm bilgileri yetkililere sağlamış olup; tesislerinde gerçekleşmesi muhtemel soruşturma bilgisine şirketin ilk 3 aylık ara faaliyet raporunda da yer vermiştir. Bu bilgilerin ötesinde devam eden ön soruşturma hakkında daha fazla açıklama yapamamaktayız. Anlayışınız için teşekkür ederiz" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler