1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Araçlara CNG satış noktaları çoğalıyor

Araçlara CNG satış noktaları çoğalıyor

Enerji Günlüğü - Taşıt araçlarına, iletim şebekesi üzerine kurulan CNG satış istasyonlarının yanı sıra şebekeden bağımsız OtoCNG istasyonlarında...

Araçlara CNG satış noktaları çoğalıyor

Enerji Günlüğü - Taşıt araçlarına, iletim şebekesi üzerine kurulan CNG satış istasyonlarının yanı sıra şebekeden bağımsız OtoCNG istasyonlarında da sıkıştırılmış doğalgaz dolumu ve satışı yapılabilecek.  

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre araçlarda yakıt olarak kullanılmaya başlanan sıkıştırılmış doğalgaz (CNG), iletim şebekesi üzerine kurulan CNG satış istasyonlarının yanı sıra OtoCNG satış tesislerinde de satılabilecek. CNG satış istasyonları ile OtoCNG satış tesislerinin piyasa faaliyetlerini yürütebilmek için Türk Standardları Enstitüsü(TSE) tarafından düzenlenen Hizmet Yeterlilik Belgesi almaları şart. 

Ayrıca, sıvılaştırılmış doğalgazı (LNG) karayolu taşıtlarında yakıt olarak kullanılmak üzere satacak şirketlerin bu faaliyeti Toptan Satış (OtoLNG) lisansı almaları gerekiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler