1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: Elektrik dağıtıcıları yatırımda tavanı da aştı

Yılmaz: Elektrik dağıtıcıları yatırımda tavanı da aştı

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım sektörünün yatırım konusunda kendisine koyulan yüksek çıtayı da aştığını söyledi. Enerji...

Yılmaz: Elektrik dağıtıcıları yatırımda tavanı da aştı

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım sektörünün yatırım konusunda kendisine koyulan yüksek çıtayı da aştığını söyledi.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, İstanbul’da düzenlenen Elektrik Dağıtıcıları Derneği ‘nin (ELDER) X. Sektör Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, dağıtım şirketlerinin tüketici memnuniyetini faaliyetlerinin odağına almaya yöneldiğini belirterek “Tüketicinin memnun olmadığı bir piyasa sağlıklı olmaz” dedi.

 

Yatırımcının küstürüldüğü bir piyasadan da vatandaşın hak ettiği üstün hizmet kalitesinin beklenemeyeceğini vurgulayan Yılmaz şöyle devam etti:

 

“Türkiye’nin geleceği için taş üstüne taş koyan, ülkemizin en ücra köşelerine hizmet götüren, iş bekleyen gençlerimize istihdam sağlayan her şirket bizim için değerlidir. EPDK olarak yeterli ve kaliteli hizmet sunumunun temini için üzerimize düşen düzenleme, bilgilendirme, denetim gibi her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz. Dağıtım şirketlerinin de gerekli şebeke yatırımlarının yanı sıra hizmet kalitesini yükseltecek veya kalite göstergelerinin ölçülmesini sağlayacak bilişim ve teknoloji yatırımlarını yapmasını bekliyoruz” dedi.  

 

Elektrik dağıtımında 2016 yılı yatırım gerçekleşmelerinin kendilerini memnun ettiğini belirten Yılmaz şöyle devam etti:

 

“Yeni tarife döneminde çıtayı yükseltmemize rağmen dağıtım sektörünün bu yüksek çıtayı yakaladığını, hatta aştığını, yani belirlenen yatırım tavanının da üzerinde yatırım gerçekleştirdiğini gördük. (dağıtım şirketleri 4 milyar TL mertebesinde bir yatırım yaptı).”

 

Sökterdeki yoğun yatırım sürecinin, tüketiciye hizmet kalitesinde artış olarak yansıyacağını aktaran Yılmaz, “Ayrıca dağıtım şebekelerine entegrasyonunu öngören akıllı şebeke uygulamalarında da mesafe almaya devam ediyoruz. Kurumumuz koordinasyonunda yürütülen Türkiye Akıllı Şebeke Yol Haritasının belirlenmesine yönelik çalışmalarda sona yaklaştık. Çalışmanın tamamlanmasının ardından dağıtım şirketleri de akıllı şebeke dönüşümünü daha sistematik ve eşgüdümlü şekilde hayata geçirebilecektir” diye konuştu.  

 

Türkiye’nin enerji güvenliği için siber saldırılara karşı da özellikle duyarlı olmamız gerektiğinin altını çizen EPDK Başkanı şöyle devam etti:

 

“Bütün kritik altyapı işletmelerinin yönetici ve çalışanlarının bu konuda hassas olması, gereken önlemlerin titizlikle alınması dağıtım şirketlerimizin öncelikleri arasında yer almalıdır. Sektörümüzden bu konuda da azami gayreti göstermesini bekliyoruz.”

 
Önceki ve Sonraki Haberler