1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kaco miniklere solar bilinci aşılıyor

Kaco miniklere solar bilinci aşılıyor

Enerji Günlüğü - İnvertör üreticisi KACO, Türkiye’deki ilköğretim öğrencilerini güneş enerjisi konusunda bilgilendirmeye başladı. Almanya...

Kaco miniklere solar bilinci aşılıyor

Enerji Günlüğü - İnvertör üreticisi KACO, Türkiye’deki ilköğretim öğrencilerini güneş enerjisi konusunda bilgilendirmeye başladı. 

Almanya merkezli invertör üreticisi KACO’nun Türkiye birimi, güneş enerjisi konusunda bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Proje kapsamında ilk öğretim okulu öğrencilerinin güneş enerjisi konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. 

Proje KACO Türkiye Müdürü Nedret Ünlü’nün katılımıyla Tuzla Deniz Harp Okulu kampüsü içindeki Barbaros İlkokulu üçüncü sınıf öğrencileriyle başladı. 

Nedret Ünlü, minik öğrencilere güneş enerjinin yararlarını önce animasyon filmleri ve sunumlar eşliğinde sınıf ortamında anlattı. Ardından okulun bahçesinde güneş enerjisini uygulamalı olarak da minik öğrencilere gösterdi.

Nedret Ünlü, Enerji Günlüğü’ne yaptığı değerlendirmede Almanya’daki birçok Yenilenebilir Enerji şirketinin temiz enerji kaynaklarını gelecek kuşaklara tanıtma çalışması yürüttüğünü belirtti. Bu tür etkinliklerin federal ve eyalet hükümetleri tarafından da desteklendiğini vurgulayan Ünlü, “KACO’nun Almanya’da düzenli olarak ilköğretim okullarında yaptığı bu uygulamayı Türkiye’de de geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler