1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya Akkuyu NGS çalışmalarına en kısa zamanda başlamayı umuyor

Rusya Akkuyu NGS çalışmalarına en kısa zamanda başlamayı umuyor

Enerji Günlüğü – Rusya, Türkiye ile 2010'da imzaladıkları anlaşma kapsamında kuracağı Akkuyu NGS'de çalışmalara başlamak için gerekli olan üretim...

Rusya Akkuyu NGS çalışmalarına en kısa zamanda başlamayı umuyor

Enerji Günlüğü – Rusya, Türkiye ile 2010'da imzaladıkları anlaşma kapsamında kuracağı Akkuyu NGS'de çalışmalara başlamak için gerekli olan üretim lisansını en kısa zamanda almayı umuyor. 

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkanı Aleksey Lihaçev, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) çalışmaların başlatılmasına izin veren üretim lisansını en kısa zamanda almayı umduklarını söyledi. 

Sputnik'in haberine göre, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF) konuşan Lihaçev, "Üretim lisansı olarak adlandırılan ilk lisansın en kısa sürede verileceğini düşünüyorum. Bu lisans, hem araziye resmiyet kazandırılmasını hem de inşaat çalışmalarına başlamayı mümkün kılacak" dedi. 

Lihaçev, Rosatom'un yaza kadar almayı planladıkları Akkuyu NGS'nin inşasına ilişkin kısıtlı lisans olarak adlandırılan lisansı henüz alamadığını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler