1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Erdoğan’dan vatandaşa çevre duyarlılığı daveti

Erdoğan’dan vatandaşa çevre duyarlılığı daveti

 Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı...

Erdoğan’dan vatandaşa çevre duyarlılığı daveti

 

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayınladığı mesajda günümüzde çevre sorunları ve buna bağlı geliştirilen politikaların, ekonomiden kalkınmaya, enerjiden sağlığa kadar pek çok alanda belirleyici rol oynadığını belirtti. 

Teknolojideki hızlı gelişme, sanayileşme, plansız yapılaşma ve bilinçsiz tüketimden kaynaklanan ve dünyanın geleceğini tehdit eden çevre sorunlarının çözümü konusunda tüm ülkelerin ortak çalışmalar yürüttüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı, “Çevre sorunlarının küresel niteliği, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesi, açlık ve yoksullukla mücadele, edilmesi ve yeni nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması hususlarında tüm insanlığın işbirliğini ve duyarlılığını zorunlu kılmaktadır” dedi. 

TÜRKİYE ÖNCÜ ROL ÜSTLENİYOR

Türkiye’nin çevre sorunları konusundaki çalışmalarda öncü rol üstlenen bir ülke olduğunu kaydeden Erdoğan, “Uluslararası anlaşmalar çerçevesindeki sorumluluklarını her zaman yerine getiren Türkiye, 2023 hedeflerini sürdürülebilir kalkınma anlayışına dayalı olarak belirlemiş; bu anlayışla tabiat varlıklarımızın korunması, planlı şehirleşme çalışmaları, ağaçlandırma seferberlikleri ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla gerçekleştirilen projelere her zaman destek vermiştir” ifadelerini kullandı. 

TOPLUMSAL HASSASİYET VURGUSU 

Çevre sorunlarıyla mücadelenin en önemli ayaklarından birinin çevre sorunları konusunda çocuk yaşlardan başlayarak toplumsal hassasiyetin artırılması olduğunun altını çizen Erdoğan şöyle dedi: 

“Eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri ve basın yayın organlarının işbirliğinde yürütülecek çalışmalarla içtiğimiz suyun, soluduğumuz havanın, ayak bastığımız toprağın, bilinçsizce tükettiğimiz kaynakların insanlığın geleceği için taşıdığı önemi tüm vatandaşlarımıza anlatmamız gerekmektedir. Dünya Çevre Günü'nün çevre sorunları konusundaki toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyor, en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler